Smeed je eigen zwaard

Wat houdt deze workshop, ‘smeed je eigen zwaard’ in?

Deze bijzondere workshop is in de eerste plaatst een oeroud ambacht dat werd uitgevoerd door mannen. Zonen werden meegenomen door hun vaders en op deze manier vond er een initiatie plaats van jongen naar de mannenwereld en leerde de jongen van zijn vader. Ook bij oude natuurvolken worden initiaties van jongen naar man geritualiseerd op veel manieren. Hij kon dan mee op jacht en als krijger en gaf een diepe verbondenheid.

Meer dan alleen een zwaard

In deze workshop ben je met een groep mannen gezamenlijk aan het werk, ieder aan zijn gekozen en gemaakt ontwerp. Dat kan zijn een Zwaard of een ander voor jou symbolisch ontwerp. We verbinden dan ook, het omgaan met de elementen vuur, lucht, water en ijzer met een intentie om dit zwaard te maken en wat betekend man zijn voor jou.

Vragen die langskomen zijn onder anderen:

  • Wat is je intentie om dit zwaard te maken?
  • Waar wil je uiting aan geven?
  • En wat betekend in essentie ‘man-zijn’ voor jou in dit proces?

In dit proces werken we op meerdere lagen van bewustzijn door lichaamsgerichte oefeningen, ademhaling, meditatie en reflecteren op jouw intentie in verbondenheid met elkaar.

Je eigen zwaard smeden is een krachtige daad en een liefdevolle missie op je verdere pad, in wat je te doen hebt en waarvoor dit zwaard staat of dienend is voor jou.

Voor wie?

Voor mannen die vorm willen geven aan hun verlangen om een eigen zwaard te smeden.

Je eigen zwaard smeden kun je, als je dat wilt, gebruiken als een krachtige manier van initiatie. Als transformatieproces in waar je nu bent of uiting aan wil geven. Het zwaard kan een houvast geven en als raadgever dienen. Zo kan bijvoorbeeld een transitie van jongen naar man, het vaderschap, partnerschap of een andere belangrijke overgang in je levensfase een ijkpunt zijn voor jou.

Ben je geïnteresseerd in het dagprogramma?
Bekijk het hier

Workshops Smeed je eigen zwaard

Er zijn voorlopig geen workshops gepland.