Indigo / Shibori

Een dubbele workshop: indigo/shibori

Indigo: de magische kleur, een magisch verfproces!
Wat is het, waar komt het vandaan, welke verschillende vormen van indigo zijn er, zijn er verschillende mogelijkheden om een indigovat te maken, en hoe zit het precies in mekaar, hoe moeten we tewerk gaan om met indigo te verven? Dit alles (en nog veel meer!) nemen we onder de loupe in deze workshop!

Shibori is weer ‘HOT’! zowel hedendaagse textielkunstenaars als modeontwerpers zijn in de ban van shibori; je ziet ze in het straatbeeld en etalages: prints die shibori imiteren. Shibori, nogal eens ‘tye-dye’ genoemd, wordt vaak geassocieerd met de hippietijd, maar is zo veel meer! Het is een eeuwenoude techniek van textieldecoratie door stof op zeer uiteenlopende manieren te knopen, afbinden, naaien, vouwen en klemmen, e.a. De ‘afgedekte’ delen nemen bij het verven geen kleurstof op waardoor grove tot zeer verfijnde, vage tot zeer scherpe patronen ontstaan, ngl de werkwijze.

We bestuderen en oefenen een brede waaier van verschillende shiboritechnieken waardoor eenvoudige tot zeer komplexe motieven tot stand komen.

  • dag 1: indigovat maken met natuurlijke indigo en op natuurlijke wijze
    verkenning van een aantal eenvoudige shiboritechnieken
  • dag 2: verschillende shiboritechnieken aanleren + verven
  • dag 3: bespreking van resultaten, nieuwe technieken, verven

Workshops Indigo / Shibori

Ontdekking
Ontdekking: 1 à 2 dagen | Verkenning: 3 dagen | Verdieping: 4 dagen of meer
Van
5 oktober 2024
t.e.m.
6 oktober 2024

Oorspronkelijke prijs was: € 280,00.Huidige prijs is: € 240,00.

Er zijn nog plaatsen. Schrijf je nu in!

IJzer & Vuur - Vloesberg